Podgl±d pojedynczego posta
Stary 27.11.2024, 00:40   #3
cacupik
Data rejestracji: 26.11.2024
cacupik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam oryginaln±… płytę ™MS Windows 7 BOX, tłoczon±. Jutro sprawdzę™ bootowanie z niej. Przy okazji wejdę™ do BIOS i porobię™ zdjęcia moich ustawień„.

Tak, mam WinCDEmu (używam go do odpalania zrobionych obrazów ISO, aby było mi szybciej i sprawniej obsługiwa㇠dostarczone przez pacjentów badania na kolejnych wizytach - działa to ¶wietnie). Odinstaluję™ jutro testowo całkowicie go (Total Uninstallerem) na czas testów jak sugerujesz - to jest jaka¶ my¶l. Co prawda - gdy napęd działał‚, WinCDEmu współpracował z nim doskonale - robił‚ obrazy jednym kliknięciem, instalował‚ wirtualne napędy i podpinał‚ obrazy bez wpływu na fizyczny napęd - to zauważyłem na pewno. Ale zrobię™ na czas testów tak jak sugerujesz.

Drugi napęd (ext na USB) - wła¶nie to zrobiłem dzisiaj przynosz±c go na laptop domowy (zdecydowanie nowszy XPS, już bez wewn. napędu, jednak Windows konfigurowany i tweakowany prawie identycznie jak problematyczny komputer w pracy ze względu na wygodę™ pracy w pracy i potem w domu - i tutaj podł±czony ext napęd zauważył‚ płytę™, system pokazał‚ zawarto¶ć‡ wspomnianej powyżej płyty z Win7. Na tym etapie zauważyłem pewn±… rzecz: ESET dobrał‚ się™ do włożonej płyty i zacz±ł‚ j±… sobie skanowa㇠w tle. Mielił‚ i mielił‚, po czym chciałem to mielenie przerwać, wysun±łem płytę. Po ponownym wsunięciu już był problem z jej widzeniem. St±d moje pytanie, co zrobi㇠z opcj±… w ESET AV, która za to odpowiada? Wył±czy㇠jego funkcję™ "Kontrola™ dostępu do urz±dzeń„"? Dlaczego zatrzymuję™ się™ tutaj przy ESEcie - mianowicie dlatego, że przegl±daj±c różne miejsca w systemie przy okazji walki z tym moim nieszczęsnym napędem trafiłem kiedy¶› np. na dodatkowy (poza cdrom.sys) sterownik chyba od ESET-owej funkcji (dodatkowo był‚: edevmon.sys) oraz gdzie¶› co¶› ESETowego mignęło mi w rejestrze (chyba w kluczu {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}).

Ostatnio zmieniany przez cacupik : 27.11.2024 o godz. 00:50
cacupik jest offline   Odpowiedz cytuj±c ten post