Ponieważ mam zabezpieczone dane pracowe, system w kopiach itd. postanowiłem jednak odinstalować SATA AHCI Controller w devmgmr (bez opcji usuwania z dysku plików sterowników). Oczywiście poprosił o natychmiastowy restart systemu. Liczyłem że nie wstanie...
Wstał normalnie. Najpierw podinstalował 'Standardowy kontroler ATA' (chyba natywny windowsowy). SSD wskoczył do drzewa, napęd też tutaj wskoczył jako gałąź (jak poprzednio). Po chwili (chyba z WU) pobrał '...SATA AHCI Controller' Intela do wersji jak sprzed usunięcia. Wszystko w devmgmr wygląda tak jak poprzednio, z jednym wyjątkiem - w sterownikach napędu mam teraz tak jak na screenie (dodatkowy sterownik - iaStorF.sys).
Płyty zaczęły się czytać. Zainstlowałem ponownie WinCDEmu, żeby sprawdzić czy zrobię obraz. Odczytał i zrobił. Działa.
Przeglądanie dysku i uruchamianie plików od strony eksploratora i TC - narazie działa. Zobaczę jak długo to potrwa.
Czy mógłbym Was prosić o info jak wygląda u Was klucz {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}?
|