Podgląd pojedynczego posta
Stary 15.02.2025, 11:21   #11882
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A no widzę, dyszkę chyba w nocy przebiło, nie? U mnie dobiło do -9, a jutro i pojutrze już mają być wartości dwucyfrowe.

Nic to, chrust mam przygotowany I to dosłownie, udało mi się kupić dwa lata temu poza zwykłym drewnem prawie trzy metry starej, sękatej, żywicznej sosny, co to ją leśniczy miał w trochę większej ilości na zrębie i fajnie pomyślał, bo jak ktoś kupował drewno na opał to pytał, czy dorzucić trochę tego. Dwa lata schło, teraz co jakiś czas biorę z tego jeden kawałek (1,3 metra długości, jakieś 30 do nawet 70 cm grubości), tnę na kawałki ok. 30-33 cm i rąbię na cieniutkie szczapki. Garść na rozpałkę, do tego nawet nie trzeba kartonu/rozpałki - od zapalniczki się zapala, zdarza się że wystarczy popatrzeć Żeby drobno porąbać jakieś 30 minut muszę poświęcić, a wystarcza na miesiąc rozpalania...

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post