Na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić szanownych speców z forum

przeglądam forum od dawien dawna ale ostatni problem skłonił mnie do założenia konta i założenia nowego tematu.
Stałem się ostatnio posiadaczem nagrywarki Blu-Ray Asus BW-16D1HT którego przeflashowałem na WH16NS58 z racji tego że zależało mi na opcji skanowania jakości dysków BD. Nagrywarkę kupiłem z myślą o zapasowym backupie ważnych danych dlatego skan jakości dysku był dla mnie dość istotny. Jak na ten pułap cenowy jestem zadowolony z jakości nagranych płyt BD XL, BD-R i DVD-DL i naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Jednakże mam problem z wypalaniem płyt CD. Sporadycznie nagrywam kopie gier na konsolę PS1 oraz płyty Audio CD więc jakość wypału jest tutaj dość istotna. Jednakże na tej nagrywarce wręcz niemożliwym jest uzyskanie działającej nagranej płyty. Zawsze mam błąd weryfikacji zaraz po nagraniu niezależnie z jaką prędkością je nagrywam. Dodam że przy wszystkich nośnikach korzystam z Verbatimów, w przypadku CD jest to Verbatim AZO MID:97m34s23f. Załączam kilka screenów ze skanowania jakości płyt. Generalnie jakość samego wypału jest ok, problem występuje tylko na początku nagrania ale i tak błąd weryfikacji dyskfalifikuje dla mnie takie nośniki. Dysponuję także nośnikami JVC-PRO (TAIYO YUDEN) i co ciekawe tutaj wypał jest już idealny. Te same nośniki Verbatim z tej samej partii nagrane na starszej nagrywarce DVD Asus przeflashowanej na Ihas624B są idealne. Wykluczam więc problem nośnika i wadę samej nagrywarki podejrzewając jakiś problem ze strategią zapisu dla tego nośnika. Czy istnieje na jakieś rozwiązanie? Czy zmiana firmware na inny rozwiązała by problem? Nie testowałem tego ponieważ nie chcę stracić możliwości skanowania jakości płyt BD a z tego co wiem tylko ten firmware na to pozwala. Nie mam zamiaru żonglować nagrywarkami a mam spory zapas tych Verbatimów więc prosiłbym o pomoc.
Wstawiam skany z prędkości odpowiednio 16x i 24x.