Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.12.2025, 12:49   #33
Jolek
Guru

Data rejestracji: 02.09.2016
Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Jolek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez vdsx Podgląd Wiadomości
Sprawdziłem i mam wersję OPL'a Open PS2 Loader v1.2.0-Beta-2049-513e9b.
Teraz najnowsza to 2223:
https://github.com/ps2homebrew/Open-...ses/tag/latest.
Aczkolwiek ta wersja którą posiadasz nie jest najgorsza.

Ewentualnie możesz mieć obie i zobaczyć czy jest jakaś róznica.

Cytat:
Napisany przez vdsx Podgląd Wiadomości
Zasadniczo to chciałbym i tak okroić trochę ten soft (wyrzucić te emulatory i inne bajery które mi są niepotrzebne, może dodać jakiś niuans który się do czegoś przyda) a skupić się na odpalniu gier z USB, bo karta przez MX4SIO jednak działa słabiutko, albo się zacina, albo wywala errory w trakcie gry, albo gry w ogóle nie startują lub startują do jakiegoś loga/menu i następuje zwiecha. Na pendrive o dziwo filmiki prawie nie mają przycięć, co przy USB 1.0/1.1 jest nieco zaskakujące. Jednak musiałbym wiedzieć co zrobić żeby powyrzucać np. te emulatory, na razie nie wiem jak to zrobić a nie będę nie mając odpowiedniej wiedzy nic ruszał żeby nie popsuć FMCB na tej karcie.

Jeżeli gry z USB działają ci lepiej (szybciej) niż z MX4SIO to coś tu jest nie tak.

Ewentualnie zamiast OPL możesz spróbować neutrino + NHDDL.

Moja druga pasja:
Jolek jest offline   Odpowiedz cytując ten post