Cytat:
Napisany przez misiozol
To jest tak ze psioczymy na kazdy system a potem sie na niego przenosimy, ja tez przejde na 11 ale jak to dopracuja, tak samo bylo z win10 jak juz dopracowali to wyszla 11ka 
|
Zgoda, tylko że jedenastka już działała w miarę ok, a teraz co chwila słyszymy, że kolejne aktualizacje przynoszą problemy ze stabilnością, czy uszczęśliwiają nas nowymi funkcjami. Drobne zmiany nie robią większej różnicy, ale modyfikowanie istotnych funkcjonalności systemu rodzi pytania o to, kiedy zmiana jest na tyle duża, że gdyby system tak działał w dniu zakupu, to mógłbym się na niego nie zdecydować i wybrać inny. Wiadomo, że każdemu się nie dogodzi, a produkt trzeba rozwijać wraz z rozwojem technologii, ale od tego jest magiczne słowo "konfiguracja".
Jeśli ktoś wprowadza istotne zmiany nie w nowej wersji systemu/aplikacji tylko w aktualizacji to imho powinien zrobić to dosłownie w postaci nowej opcji. A jak sama nazwa wskazuje "opcja" to coś, z czego można a nie trzeba korzystać. Istnieje sobie w menu kontekstowym, można ją włączyć, albo jest domyślnie sugerowana, ale wtedy z równie łatwo dostępną możliwością wyłączenia. Jeśli z kolei przy instalacji systemu muszę się przeklikiwać przez ekrany, gdzie interesująca mnie, kiedyś domyślna funkcjonalność (tu stworzenie konta lokalnego) jest ukryta jak Wally w książeczce Handforda, to jednak dla mnie to jest gruba pomyłka...