Hi a couple of days ago i was trying to connect one of my plextor externally via usb2ide cable but it didn't work

i tried my ew164 box and it didn't work too, so i would like to try the ew162I box cause i have one not working somewhere (it reads and write cdr&dvdr but it can't scan so it was kinda useless for me).
do you think it would work or i am wasting my time?
Anyway, the problem is.. how can i disassemble that case? is that possible? i unscrewed from under the case but it doesnt seem to be enough, what am i missing?
GoogleTranslated: Cześć, kilka dni temu próbowałem podłączyć zewnętrznie jedną z moich starych nagrywarek Plextor (2410, 4012, 4824) przez kabel USB2IDE, ale nie działało.
Spróbowałem z Benq EW164 i też nie działał, więc chciałbym wypróbować EW162I, ponieważ mam gdzieś taki, który nie działa (czyta, ale nie skanuje, więc jest trochę bezużyteczny).
Myślicie, że nagrywarka Plextor CD-RW w obudowie Benq 162i zadziała, czy tracę czas?
W każdym razie problem jest taki... jak mogę zdemontować tę obudowę? Czy to możliwe? Odkręciłem od spodu obudowy, ale to chyba nie wystarczy. Czego mi brakuje? Czy ktoś może pomóc?