Udało mi się kupić cztery sztuki nagrywarek
ASUS BW-16D1H-U PRO z pewnego sklepu.
Jest to towar z regulaminowego zwrotu 14 dniowego.
Jako, że ja już trochę napędów na swoje potrzeby mam, wystawiam tutaj - być może ktoś szuka.
To, co istotne wszystkie cztery sztuki zawierają napędy
Pioneer.
Jest to chyba ostatni rzut tego produktu od Asusa (produkcja to początek 2025 roku).
Wszystkie napędy, które znajdują się w środku mają datę produkcji maj-lipiec 2024 (oryginalnie był w nich firmware z 2020 roku).
Napędy są w stanie idealnym, pełen fabryczny komplet, czyli nagrywarka, zasilacz, kabel zasilający, kabel USB, podstawka, papierologia, płyta z softem oraz ... torba
Aktualnie model ten nie jest już dostępny w sprzedaży jako nowy.
W sklepach można kupić (jeszcze, ostatnie sztuki) model BW-16D1X-U, który bazuje na napędzie od LG.
Nie są one już tak niezawodne zarówno przy zapisie jak i odczycie, jak nagrywarki z napędami od Pioneera.
Niestety więcej w sprzedaży tych modeli nie będzie, gdyż firma Pioneer zaprzestała produkcji tych urządzeń.
Wszystkie nagrywarki mają wgrany przeze mnie firmware
1.02 od modelu
BDR-S12UHT, dzięki czemu sprzęt pozwala zgrywać materiał z płyt Blu-ray 4K UHD.
Funkcja ta działa bez problemu w programach takich jak MakeMKV oraz XReveal. Firmware nie jest zablokowany.
Nagrywarki posiadają wsparcie zapisu nośników BDXL, czyli płyt 3-warstwowych (100 GB) oraz 4-warstwowych (128 GB) oraz obsługę M-DISC.
Ten model jest idealny do laptopów, ale sprawdzi się też znakomicie w połączeniu z komputerem stacjonarnym.
Nagrywarki są w 100% sprawne technicznie. Napędy zostały przeze mnie dokładnie sprawdzone w kwestii współpracy z płytami CD, DVD, BluRay oraz BluRay 4K UHD.
Kwota jaka mnie interesuje za sztukę to
1200 zł, cena zawiera już wysyłkę w PL (paczkomat, kurier - ty wybierasz).
Płatność - przelew na konto w mBanku, BLIK, PayPal - jak komu wygodnie.
Mogę też wystawić na Allegro (ale wtedy cena +100 zł ze względu na prowizję) lub OLX.
Jeśli ktoś jest zainteresowany, to proszę o priv.
Poniżej fotki: