Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2026, 21:34   #32
SzaryKot
Data rejestracji: 02.02.2026
SzaryKot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LG BH16NS48 fw. 1.01

Cześć,
Nie chcę zaczynać nowego wątku, a proszę o pomoc Ostatnio w ręce wpadł mi Buffalo BRXL-16U3 z 2014 roku w wersji box. Stan magazynowy, aż pachnie nowością, ale co z tego, trochę potestowałem zapis na Blu-Ray i sprzęt ma problemy z obsługą BD-RE 50 GB i 100GB. Wewnątrz siedzi LG BH16NS48 fw. 1.01. Podczas zapisu przechodzi na 2 warstwę, i niby kończy się sukcesem (ImgBurn), ale przy odczycie w miejscu przejścia na layer1 nie daje rady. Tak zapisaną płytę, w tym miejscu inne sprzęty też nie czytają.
Pomyślałem, że zaktualizuję firmware, nawet jeżeli wiele nie poprawi to na pewno nie zaszkodzi, a zaktualizuje strategie zapisu. Nie chodzi mi o firmware do UHD, gdyż w tym LG jest platforma MT1939, chodzi mi o nowsze firmware producenta, i stąd prośba o pomoc, - czy to firmware: flash_HL-DT-ST_BD-RE_BH16NS40_1.03-A0,bin - mogę wgrać za pomocą DosFlasha ??, Czy nie uszkodzi się sprzęt ? Czy to jest właściwa droga?, co jeszcze mogę wycisnąć z tej nagrywarki ? Sprzęt wygląda jakby wyjechał dopiero z fabryki, ale swoje lata już ma
SzaryKot jest offline   Odpowiedz cytując ten post