Cytat:
|
Czyli po lifcie. Olej palić będzie, bo z winy niewłaściwej instrukcji i wady konstrukcyjnej powszechnie lano do niej nie ten olej co trzeba.
|
Nawet w instrukcji dopuszczają zużycie na poziomie 1l/1000km... Oczywiście dowiedziałem się tego po zakupie auta. Sprawdzam poziom oleju tak co tydzień, dolewam co drugie tankowanie. Poza tym samochód nie sprawia praktycznie żadnych problemów (amortyzatory były wymienione z tyłu i to jedyny większy wydatek).
Cytat:
|
Gdybyś chciał koniecznie sobie to autko zostawić (a zaręczam że nieprędko zgnije), to należałoby wymienić pierścienie olejowe i wtedy już lać to co trzeba.
|
Niestety podejrzewam że koszty takiej wymiany u mechanika to ponad 3/4 wartości samochodu, dlatego na razie zostanie tak jak jest. Olej który leję to 5W30 C2/C3, także wpisuje się w tą prawidłową specyfikację. Od razu po zakupie była płukanka i wymiana oleju na w/w polecony przez mechanika. Prawdopodobnie pojeżdżę nią jeszcze jakieś półtora roku i dopiero kupię coś trochę lepszego, chociaż pewnie z podobnego rocznika. Aczkolwiek możliwe że Corolla zostanie, coś czuję że ciężko mi będzie się jej pozbyć.
Cytat:
|
Mogła nie mieć, skoro to wersja z podstawowym wyposażeniem, wtedy to wciąż była opcja.
|
To wersja z polskiego salonu, kompletna bieda - nawet szyby są na korbkę. Natomiast co ciekawe posiada komputer pokładowy który mierzy spalanie chwilowe i średnie oraz prędkość średnią. Nie mam pojęcia, po co ktoś miałby zamawiać sobie komputer i zostawiać szyby na korbkę, ale ludzie mają widać różne gusta i potrzeby
ABS prawie na pewno nie ma, bo jak się specjalnie walnie po hamulcach to spokojnie da się zablokować koła, nie czuć też żadnego pulsowania pedału hamulca. Natomiast przy normalnej jeździe tylko dwa razy zdarzyło mi się że koła się zblokowały i to przy bardzo mocnym hamowaniu. Mechanik który wykonywał pierwszy serwis stwierdził że ABSu w aucie nie ma.