Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.05.2003, 21:31   #1
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie ponosisz zadnych dodatkowych kosztow z tytulu tego ze ktos odstepuje innym lacze
Ponoszę bo statystycznie bardziej zapycha mi taki klient łącze, a z tych 5 osób, które siedzą na tym jednym łączu conajmniej 2-3 mógłbym podłączyć i na tym zarabiać. Zestawienie łącza powiedzmy do klatki w bloku kosztuje mnie w zależności od róznych czynników około 3000złotych, podłączenie jednego klienta końcowego w lokalizacji kosztuje mnie od 800zł do 1500zł, w zależności od waruków terenowych. Klient płaci za podłączenie 550brutto, a zwraca mi się ta inwestycja po około roku, mówię o działającej firmie, która ma lokal, łącza i sporą infrastrukturę, jak miałbym kupić łącze dla jednego klienta i dopiero budować sieć to taka inwestycja zaczyna przynosic jakiś zysk po około 4 latach.
Cytat:
nie nazwiesz tego takze strata w domniemaniu przyszlych zyskow
Nazwę, wykazałem to powyżej.
Cytat:
bo wiekszosc dzielacych i korzystajacych z dzielenia moze wykazac ze nie stac ich na lacze zorganizowane w inny sposob -
Widocznie internet jest luksusem, skoro ich niestać to niech nie korzystają, albo niech korzystają z kafejek bądź modemów, ja nie jestem instytucją charytatywną.
Cytat:
a nie mozesz wykazac przed sadem jako straty czegos czego nie dosc ze nigdy nie miales to nigdy bys tego nie mial
Mogę wykazać patrz wyżej.
Cytat:
rozumiem emocjonalny stos do sprawy - to w sumie normalne - ale zrozum tez mnie - czlowieka z drugiej strony furtki ktory patrzy na to z innej strony
Ja Cie doskonale rozumiem, też kiedyś byłem z drugiej strony i strasznie marudziłem. Odszukaj sobie na forum senetu, wypowiedzi usera "kancelaria", z firmą w chrakterze pracownika jestem związany od około roku, wczeniej byłem też klientem i mimo pewnej wiedzy trudno mi było zrozumieć rózne praktyki, nawet bunt szykowałem, ale dogadaliśmy się, starano mi się uświadomić pewne rzeczy, takie jak to, że za 90zł to oni mi CIR'u nie dadzą i ich świętym prawem jest to co potocznie nazywa się modelowaniem ruchu.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online