Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.05.2003, 22:43   #10
camfo
Wymiatacz

Data rejestracji: 08.12.2002
camfo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Luke napisa***322;(a)
Tekst pogrubiony to naprzemiennie wypowiedzi moje i Camfo:

Ale ja nie zamierzam przewijać jej w tę i z powrotem, aby posłuchać wybranych utworów, a kasety nie zrzucę na mp3, aby jej posłuchać we WŁASNYM zakresie..
--------------------------------------------------------------------------------

Da się - tyle, że jest to skomplikowany proces, ale się da...

Wiem, że się da, napisałem, że się nie da dlatego, że racjonalnie na to patrząc wątpię, aby ktoś kupował kasetę, a później bawił się w zrzucanie jej na mp3. Kupował TERAZ, z jakimiś starymi kasetami to może chce się komuś bawić.

Jak narzekacie na piractwo, to zmniejszcie cenę płyty do tych 20-25 zł.
--------------------------------------------------------------------------------

Zawsze łatwo powiedzieć...załóżmy jakbyś ty robił jakąś płytę kilka/kilkanaście miesięcy to ciekawe czy byś tak obniżał...koszta produkcji,reklama i inne czynniki nie pozwalają...

A kaseta to już zupełnie odrębny produkt, którego się nie reklamuje, wydaje mniej na produkcję, tworzy krócej i dlatego może ona kosztować 25 zł? Sorry, nie wiedziałem. Wyskocz mi jeszcze ze wspomnianą przeze mnie podażą i popytem, to spadnę z krzesła.

Tutaj tylko Camfo:
15 złCzłowieku...mój kumpel mówi, że ma pirata jakiego chce i z czym chce za 4 zł...15 zł to było pare lat temu

To twój kumpel chyba coś niecoś nie na czasie, bo ja kupię pirata za 1 zł. . Mówiłem tu o płytach, które kupuje się na wszelkich bazarkach, a tam ceny zazwyczaj wahają się w okolicach 15 zł albo i więcej.
Luke napisał:

Cytat:
A kaseta to już zupełnie odrębny produkt, którego się nie reklamuje, wydaje mniej na produkcję, tworzy krócej i dlatego może ona kosztować 25 zł? Sorry, nie wiedziałem. Wyskocz mi jeszcze ze wspomnianą przeze mnie podażą i popytem, to spadnę z krzesła.
Ale kasety praktycznie wyszły już z mody, więc producent musi mieć z nich jakiś zysk i obniża ich cenę!!!

Luke napisał:

Cytat:
To twój kumpel chyba coś niecoś nie na czasie, bo ja kupię pirata za 1 zł. . Mówiłem tu o płytach, które kupuje się na wszelkich bazarkach, a tam ceny zazwyczaj wahają się w okolicach 15 zł albo i więcej.
No może tak jest na bazarach - nie wiem bo nie chodzę...a z tą ceną za pirata to zależy jak się trafi i czy jest duża konkurencja...

najlepszy polski film - Dzień Świra!

I TY możesz pomóc:
www.pajacyk.pl
www.thehungersite.com
camfo jest offline   Odpowiedz cytując ten post