Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.05.2003, 10:13   #11
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)
fajna filozofia zdaje sie ze wszyscy dostawcy tak mysla - podpiac jak najwiecej bydla pod jak najmniejsze lacze i kasowac pelna stawke (a gdzie potrzeby klijenta)
Filozofia jest taka, żeby zapewnić komfortowe kożystania z internetu i niestracić a jeszcze troche grosza zarobić, to nie są jakies kokosy, a inwestycja zwraca się długo
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)

tylko ze jest maly problem - np u mnie mamy 0.5Mb na ~20 kompow, kaza jest dosc popularnym narzedziem do poszukiwania plikow wiec czasami jak sie paru *****i zasiedzi to sprawdzenie glupiej poczty staje sie Mision Imposible
Właśnie o to mi chodziło, to jest skutek luźnej polityki z podziałem łącza
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)

dostawca ma to w dupie bo i tak w praktyce konkurencji nie ma (2 firma swiadczaca net w naszym miescie jest warta, neo jest za drogie i nie ma zasiegu, pakiety internetowe - big )
niby cos tam robi ale jak net padnie to trzeba go ostrymi smsami poganiac zeby ruszyl dupe (przy zakladaniu lacza jakby go starsza Skarboka niepostraszyla to zapewne do dzis byl bym modem friendly )
poza tym niekazdy zawsze wchodzi tylko na jakies durne chaty/sprawdza poczte - co jak pol bloku zacznie zaciagac nowego direct x'a albo jakies tapety/darmowy fost i juz mam predkosc jak na ruskim modemie
Po to stawia się serwery proxy, żeby jak ktoś ściągnie to drugi ciągnie już z prox'a.
Cytat:
Pawel_k napisa***322;(a)

szcescie ze niemamy u siebie rasowych mapsajm'ow bo juz wogole byla by padaka
Jest to kwestia tego czy waszego dostawcę stać na takich klientów jak mapsajm, chodzi mi o zapas łącza i to jak w skali całej firmy wyglądają statystyki. Tak z ciekawości ile płacisz?