Cytat:
remix napisa***322;(a)
Witam!
ok... moge zrobic NTFS na pierwszej partycji (mam 3), tam gdzie bedzie system ... rozumiem, ze na pierwszej partycji wystarczy tak? bo przeciez tam gdzie nie ma systemu to system plikow nie jest istotny.
...
|
ja tak teraz mam, NTFS na C, na D E i F mam FAT32
Cytat:
remix napisa***322;(a)
...wlasnie co do instalacji mam pewien problem...
chce zrobic tak: odpalic kompa z dyskietki startowej zrobionej w win98 lub ME (nie pamietam, ale to nie wazne), sformatowac dysk, zrestartowac kompa i wejsc do biosu, ustawic na bootowanie z CD-ROM i wtedy odpalic instalke (jak sie odpala instalke winXP? setup.exe?)
i teraz pytanie... czy jak od razu odpale kompa i zmienie w biosie na bootowanie z CD-ROM to bede mogl sformatowac dysk? czy musze zrobic tak, jak opisalem wyzej?
|
STOP!!! nie odpalisz w DOSie setup.exe z plyty do XP
jesli to jest boot-cd to zrob tak:
od razu w biosie ustaw bootowanie z CD-Romu, podaczas instalacji bedziesz mial mozliwosc formatki z przejsciem na system plikow NTFS
po tym jak zrobi ci sie pierwszy restart (jak instalator cie oto poprosi, albo sam sie zresetuje juz nie pamietam, ale nie po formatce tylko po zaladowaniu na dysk plikow instalacyjnych) to w BIOSie ustaw spowrotem bootowanie z HDD i dalej juz z gorki