Cytat:
bas napisa***322;(a)
1. Za 90zł nikt Ci CIR'u nie da.
2. Jak jesteś taki mądry to proszę załóż sieć i dziel i wtedy się wypowiadaj.
3. Jak niepotrafisz sobie wyobrazić jaki to jest koszt to przeczytaj moje wyliczenia.
4. Jak kupuje sygnał od futrzaków 2Mbps za 2600netto to jak myślisz po ile musiałbym go sprzedawać, żeby każdy mógł ciągnąć nonstop Podpowiem 2600netto+czynsz+zus+podatki+prąd+benzyna+pensje pracowników+zwrot kosztów podłączenia+jakiś zysk+inne i to dopiero podzielić na 16 osób po 128kbps=jakby tego nieliczyć wychodzi, że mapsajm musiałby płacić 300zł miesięcznie, a jak dobrze wiem nie znalazł bym klientów po takich kosztach.
LUDZIE TARGUJĄ SIĘ O KAŻDE 5ZŁ!!! DOPÓKI BĘDĘ MIAŁ TAKIE KOSZTY(A TANIEJ JUŻ SIĘ NAPRAWDĘ NIE DA) będzie to tak wyglądało. Jak Ci nieodpowiada to nie musisz z takimi kiepskimi firmami podpisywać umowy. Idź sobie w cholere do tepsy i baw się dobrze(tylko nie marudź, że już byś tak zrobił, ale tepsa nie ma możliwośći w twojej dzielnicy).
|
Myśmy się chyba nie zrozumieli - ja wole założyć sobie Neostradę lub CDI w Dialogu (to akurat mam) niż pchać się w ograniczenia jakie funduje mi "alternatywny" dostawca. Myśle iż w niedalekiej przyszłości na rynku dostarczycieli internetu zostaną tylko najwięksi i za nie wygórowaną cenę prawie każdy będzie miał porządne łacze.
Oczywiście wiem że istnieją ludzie nie posiadający innej alternatywy niż lokalny provider lub nie mają środków na założenie sobie np. Neostrady i w tym miejscu im współczuje.
Co do zakładania sieci to nie muszę i nie zamierzam - po za tym nie widzę związku z moją poprzednią wypowiedzią.
Rozumiem że pracujesz u dostawcy internetu i posiadasz tzw. zawodową lojalność, ale na sprawy nie można patrzeć tylko z poziomu na którym się siedzi, trzeba patrzeć szerzej - w końcu mamy demokrację, kapitalizm i wolny rynek.