Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
bas - szczerze - ilu klientow upychasz na 1mbit lacza? pamietam twoje stare posty gdzie ta liczba siegala kilkudziesieciu... mozesz to wyjasnic? bo jesli dobrze pamietam (a moge nie pamietac - to byla mowa o 100 ilus osobach na 2 lub 4 mbitach - i jeszcze kawalek tego lacza byl odsprzedawany kafejce...
to prawdopodobnie o tym jako zdzierstwie i nabijaniu kabzy tanim kosztem mowil weron - bo z tego co mowisz to na zarobki nie narzekasz, interes sie kreci a na dodatek masz w domciu niezle lacze (kto za nie placi? firma? [czyli klienci?])
pozatym - nie robmy z siebie balonow - prowadzicie inna dzialalnosc - udostepniacie www, poczte, adresy - z tego tez leci kasa - jak juz wyliczasz wszystkie koszta to wymien tez wszystkie dochody, bedzie uczciwiej
moze dlatego paput czeka na to na co czeka... ja tez czekam szczerze mowiac
|
Z róznych względów nie będę się zagłębiał w sytuację finansową firmy, powiem tylko, że firma działa jeszcze tylko dlatego, że wpompowaliśmy w nią przez około 4 lata w sumie 200kzł z własnych zasobów, wiem, że to brzmi śmiesznie i mało wiarygodne, ale w pierwszym roku włożył człowiek około 50kzł, w kolejnych latach po około 30kzł, od niedawna ja też inwestuje, spodziewamy się pierwszych zysków około września-grudnia, ten inters zaczyna się zwracać od 250 userów, w tej chwili mamy 1 usera, który ma 512kbps i około 120, którzy mają po 128kbps, do tego dochodzi dwóch adminów jeden zapina w dzień 512kbps, w nocy 768kbps, drugi 512kbps oczywiście nonstop, ja faktycznie ustawiłem sobie 1024kbps, ale ja średnio w miesiącu ściągam 2GB(raz w miesiącu ściągam dla kogoś jakiegoś linux'a) więc mnie nie ma co brać pod uwagę. Zamiszczam nasze mrtg, zaznaczam, że 2 adminów ciągnie donkeyem nonstop, w niedziele rano mieliśmy obciążenie na poziomie 300kbps. O nas świadczą nasi klienci, myślę, że mapsajm jest zadowolony. Nie blokujemy p2p.Co do wykresu to zielone to do nas a niebieskie od nas w świat.