Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.05.2003, 21:05   #15
pavlosz
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2002
pavlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: :)

Cytat:
tox napisa***322;(a)
Przepraszam ze sie zasmiejerzeczywiscie producent niekiedy nie pisze wiele o modelach z K na koncu poniewaz roznica pomiedzy nim a wersja S (o ktorej sie pisze) jest taka ze S jest inna rozmiarowo,a mianowicie dluzsza.Wersje K weszly zapewne z powodu takiego (czasem widzialem u kolegow),ze te dlugie niekiedy wchodzily na plyte glowna,czasami lezaly praktycznie na kosci RAM-u,mysle ze z tego powodu,jezeli ktos zna dokladne wiadomosci czemu,niech napisze,tez sie dokladnie dowiemAle nie mowmy ze K to podrobki bo ktos moze nas troszeczke wysmiac.
Pozdrawiam
To ja się posmieje ( po trochu sam z soebie ).
Do tej pory literka na koncu symbolu oznaczającego model napędu oznaczała producenta firmware'u S-SANYO, W-Writek. Co oznacza K nikt nie wie. Normalnym zachowaniem potencjalnego klienta jest chęć zapoznania się z parametrami, opisem tego co zamierza kupić. Niestety producent "wypiął się" na klientów. Nie po raz pierwszy zresztą. Moją pierwszą nagrywarką Lite-on'a był model 24103S. Przez długi długi czas nikt nic o niej nie wiedział producent nie publikował, żadnych biosów, opis był fragmentaryczny. Wszyscy w tamtych czasach z uwagi na to polecali zakup modelu 24102B. Nie musze opisywać chyba jakie problemy powodował brak nowego firmware'u w momencie gdy na rynku zaczynały pojawiać się nowe modele płytek.
Teraz sytuacja sie powtarza, znowu jest coś marki Lite-on i znowu nie wiadomo kiedy producent raczy coś tam o tym napisać i wypuscic nowy bios. Jakoś tak jest z nagrywarkami tego producenta, że po bardzo długiej serii bardzo dobrych napędów z dobrym wsparciem przez jakiś czas na rynku można znaleźć coś dziwnego. Prawdopodobnie to też wspaniałe napędy potrafiace zrobić wszystko. Tylko, że ja nie chce się przekonywac o tym na własnej skórze. O ile 1,5 roku temu nie było specjalnego wyboru. Bo z tanich nagrywarek można było kupić tylko Lite-ony i LG'iki to obecnie miałem większy wybór. za swojego Asusa zapłaciłem 244 PLN. Mam pełne wsparcie, znanego producenta. Mogę przeczytać obszerny test na stronie cdrinfo ( ale nie pl tylko com ). Wiem co kupuje. No i nie muszę uczestniczyć w wojnie na słowa, gdzie po jednej stronie okopani siedzą właściciele LG a po drugiej zwolennicy ( i własciciele ) Lite-on'ów. Które nadal uwazam za doskonały wybór. Tylko, że powoli jedna z największych zalet tych napędów przestaje być decydujaca - cena.
No i u mnie w Lublinie nie było innych modeli tylko te "K"

Też pozdrawiam
pavlosz jest offline