1. Analizując Twój post tak sobie myślę, że każda z osób wypowiadająca się na tym forum zwykle sprowadza swoje porównania sprzętu do 2 może 3 modelów, które miała i testowała, więc jak szukasz kompleksowych informacji o sprzęcie to poczytaj testy, które zamieściło CDRInfo na stronie głównej.
2. Nie ma powodów, aby kwestionować superlatywy, wyrażane przez userów na tym forum pod adresem LiteOnka. Przecież jest sytuacją normalną, że skoro mam go od 1,5 roku, wypaliłem masę płytek i nic się nie kaszani (wszelkie problemy, które pojawiły się w okresie eksploatacji były wynikiem źle zainstalowanych ASPI lub innego softu) to będę go polecał. Każdy post chwalące ten sprzęt traktować należy jako proste stwierdzenie "ja jestem zadowolony i polecam".
3. Myślę, że porównując sprzęt określ sobie najistotniejsze dla ciebie kryteria i przy ich pomocy oceniaj sprzęt. Dla mnie takimi kryteriami były: jakość wykonania, możliwości wypalania zabezpieczonych płyt, bezawaryjna praca i posługując się nimi wyszło mi, że :
jakość wykonania * możliwości * bezawaryjność
--------------------------------------------------------- = LiteOn
cena
Musisz określić, co jest dla Ciebie ważne.
Pozdrawiam i witam na forum