Zaczne od cytatu z twojego postu - bo to chyba sedno sprawy
"Ale tak przecież gdybym brał do serca wszystko to bym nic nie kupił bo i każda ma jakieś wady."
Nie ma sprzetu idealnego tzn. takiego który pozwalałby na wypalenie
i zabezpieczonych gier i zabezpieczonych plyt audio i na tym etapie
( tj. analizie czego więcej będę wypalał ) powinna nastąpić pierwsza selekcja modelu.
Następnie szybkość wypalania, Nie zwracam już uwagi na posty- "kupilem nagrywarke x48 i nie wypala mi z tą szybkością ( mierzoną oczywiscie zegarkiem ręcznym), Jak grac nowy bios żeby paliła x52."
Ręce opadają przy takich postach, bo widać, że piszący nie zadał sobie odrobiny trudu, żeby poczytać i dowiedzieć się jak ta jego nagrywarka działa, że zacznie palic od szybkości ok.x22, a potem dopiero będzie przyspieszała do koncowej x48.
Mam 4 nagrywarki, które używam i są sprawne. Najstarsza ma chyba 6 lat
( x2x2x4 - phillips, dwa teace (16e i 552e) i liteona 48125s.
Na kazdej z nich nagrywam bez klopotow, ale znając możliwości sprzętu.
Na litku nie mogę nadpalać,bo firma wypuściła je ze złym biosem.
Nie mam pretensji do sprzętu , ale mam pretesję do firmy, że zrobiła mnie w konia, nie informując na stronach oficjalnych, że zrobiła bład
i nie robiąc nic, aby go naprawić ( pierwszy litek ktorego kupilem byl na dzien dobry walniety i zwieral mi zasilanie - i o to pretensji nie mialem- wymieniono mi na sprawnego). Ale o blędzie w biosie Liteonów firma zapewne wiedziala i tu poczulem sie oszukany - stąd trudno mi bedzie sie w przyszlosci zdecydowac sie szybko na produkty chinczykow.
Na teaca 552e ktos tam narzekal, ale nie bardzo sam wiedzial na co.
Duza czesc postow na forum o wadliwej pracy nagrywarek wynika z braku elementrnej wiedzy o pracy urzadzenia, zasmiecenia systemu operacyjnego. ( i praca Majoneza poszła na marne- zreszta jest słabo eksponowana - bo jaki dwudniowy "specjalista" patrzy na literki FAQ)
posty typu :typ nagrywarki - rulez to zupelna bzdura, juz bardziej ciesza mnie posty - mam nagrywarke dwa tygodnie i jest super.
Licząc na rady jaka nagrywarke kupic bardziej bym liczyl na rady jaka
dziewczyna jest lepsza

,prawopodobieństwo trafnego wyboru jest chyba podobne