Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.05.2003, 11:56   #11
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jakie oszustwo?

cena abonamentu miesiecznego w przeliczeniu na kbit/sec/zlotowki jest nizszcza niz wiekszosc osiedlowek nawet

koszt instalacji jest astronomiczny - i tego nie rozumiem - bo sprzet to tylko wypozyczenie modemu (ale w sumie ktos go musial wczesniej kupic - a to drogi sprzet)

tak - tepsa moze poszerzyc pasmo Neo+ - ale nie moze poszerzyc lacz sieci szkieletowej ktora szerokopasmowy DSL (czyli tez Neo) potrafi zapchac dokumentnie - nie stac na to Polski narazie - ale kto wie? w Kanadzie na TYM SAMYM sprzecie sprzedaje sie 2Mbit - tylko ze u nich szkielet jest 10 razy mocniejszy niz u nas

neo+ ma dynamiczne ip - ale jesli postawisz sobie DNS (mozna darmowego np www.dyndns.org) to moze nei masz stalego IP ale adres juz tak - wiem bo kozystam

nie wiem jak to ejst z ta koperta pod stolem - technologia ADSL wymaga GRUNTOWNEJ renowacji centrali - jesli cenrala jest nowa (jak moja) to sprzet jest juz w standardzie, a jesli jest bardzo stara to tego sie nie da zupgrade'owac
jesli jednak pomaga osmarowanie; to polecam isc ze skarga - KONIECZNIE na pismie - tepsa ostatnio zaczela dbac o wizerunek i grzecznie bardzo traktuje klientow

neo wolno dzielic w obrebie mieszkania - nie wolno jednak poza - nie slyszalem jednak o jednym chocby przypadku kontroli

i dodam na koniec ze na neo+ dziala kazde p2p i sa bardzo niskie pingi przy grach