Yamaha 8824e.. swietny sprzet. Mam te nagrywarke 2,5 roku, przepalila ponad 5 tysiecy plyt, a dziala nadal jakby byla nowa i dopiero co wyjeta z pudelka. Zabezpieczen faktycznie nie bierze, ale jak ta opcja jest komus zbyteczna to nie ma co sie przejmowac (mnie akurat bylo to zupelnie obojetne, bo gierek i innych zabezpieczonych rzeczy wogole nie nagrywalem). Z Overburningiem nie bylo zadnego problemu. Pozatym swietna mechanika (2,5 roku urzywania i chodzi swietnie nadal), oraz szklana optyka (czyszczona byla tylko raz). A co do predkosci to faktycznie przydatna, bo nagrywa 1x, 2x, 4x i 8x. Dla audio wrecz idealna... tym bardziej ze yamaha ma zasadniczo jakosc zapisu baardzo wysoka... nie wiem jak sie to ima do nowszych nagrywarek, ale napewno aktualne yamahy (yamaha F1) bija LiteOny, LG i inne takie na glowe, poprzednie moze byc tak samo dobre... moze nie tak jak F1, ale zawsze i tak to bedzie wysoka jakosc.
A teraz tak.. skoro to urzywany sprzet warto go obejrzec jak dziala itd. bo roznie z tym bywa.. tak jak to koledy sugeruja.
|