Dyskusja: Ankieta: Twój OS
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.05.2003, 03:49   #61
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Historia:
- ZX Spectrum Plus (u kolegi)
- Atari 65 XE (u kolegi)
- Commodore C64 (pierwszy własny)
- Commodore Amiga 500
- Commodore Amiga CDTV

Kilka lat przerwy i okazyjne obcowanie z IBM PS/2, różne PC XT, PC AT, 386 z koprocesorem i bez ;) oraz Elwro 800 Junior :)

Od roku 1997:
- PC ASUS TX, P166MMX + win95 (crash po trzech dniach...)
- po kilku miesiącach RedHat (chyba Hurricane...)
- PII266 i Debian stable (chyba v 2)
- próby instalacji PLD :) Moze ktoś zna i pamięta "prowizorkę"? :)
- experymenta: różne linuxy, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Hurd, BeOS, AthenaOS i cos tam jeszcze...
- przygoda krótka z MacOS X - cudowny systemik, toż to UNIX :)
- i od roku Athlon z WIN XP (ani razu niebieskiego ekranu, jedna reinstalacja - wirusy)

Win XP jaki jest każdy widzi, ale trzeba przyznać, że ze stabilnością poszli dużo naprzód. W/g mnie może być to wynik konkurencji z MacOSX, który jest bardzo stabilny i wydajny. Na rynku amerykańskim Apple się jeszcze liczy... Microsoft z bólem serca musiał ograniczyć psucie produktu ;)

Bo ja nie wierzę, że nie potrafią ograniczyć błędów. To stara zasada: "zarób i daj zarobić innym" - serwisantom, gazetom, Nortonowi :), itd itp. Poza tym, jak udowodniono 30 lat temu, produkt masowy musi być produktem niskiej jakości.

Od programowania ważniejszy jest marketing, badania rynku, psychologia...

A system operacyjny to może napisac jeden zapaleniec. To nie takie trudne. Polecam też artykuły o bojach z Sunem, technologią OpenGL. Tutaj jeden znalazłem - Hołyńskiego.

No to jedziemy z tym WinXp ,czekając na Longhorna. A własnie, działa to wogóle?

Ostatnio zmieniany przez pali : 11.05.2003 o godz. 04:08
pali jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online