@pavlosz
Żartujesz czy mówisz serio?
Ja akurat mam jedno takie, drugie takie (nie mogłem się zdecydować

)
Decydując się na zakup nowej nagrywarki (po średnio pozytywnych doświadczeniach z LG 32x ^_^ !) rozważyłem wady i zalety jednych i drugich, i stwierdziłem, że w sumie akurat się uzupełniają. Ponieważ nie znalazłem żadnej innej marki, która łączyłaby w sobie wszystkie te cechy, stwierdziłem, że nie ma rady żeby mieć "all in one" - trzeba mieć "all in two". Zdaję sobie sprawę z wad i zalet jednej i drugiej, jednej używam do jednego, drugiej do czego innego, a czasem mi bez różnicy. W ten sposób uchroniłem także siebie przed frustracją i późniejszymi rozważaniami typu "a może trzeba było jednak... ". A w dyskusjach o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia (lub odwrotnie) zajmuję jedną lub drugą stronę, zależnie od tej cechy/funkcji/właściwości, o której akurat mowa.
A że teraz wszędzie, gdzie się obrócisz, jest Lite-On, nawet jeśli pod inną nazwą - no cóż, to chyba o czymś świadczy. Są tanie, a w odróżnieniu od innych naprawdę tanich napędów oferują przy niskiej cenie lepszą jakość i funkcje. Duża produkcja przy niewielkich kosztach dodatkowych (ograniczona reklama, itd.) pozwala na utrzymanie sensownej jakości i niezłego zaawansowania technicznego przy naprawdę dostępnych cenach.
Nikt nie twierdzi, że są idealne - bo nie są. Ale za swoją cenę oferują naprawdę dużo, chyba więcej, niż inne napędy w podobnej cenie (BTC, Acer, Benq, A-open, MSI, itp.).