Znalazlem chyba wyjasnienie mojego problemu. Udalo mi sie pozyczyc ten sam model nagrywarki (LG CED-8080B) z tym samym biosem (wersja 1.06). Po podlaczeniu do mojego kompa pracowala bez problemow niezaleznie czy uzywalem plyt CD-R, czy CD-RW. Sprawdzilem tez moja nagrywarke na jeszcze innym kompie - o dziwo przeczytala plyte CD-RW ale szlo jej to bardzo ciezko. Zanim naped sie uaktywnił w DirectCD, slychac bylo odglosy podobne do tych, gdy do napedu wlozy sie porysowana lub uszkodzona plyte. Natomiast pozyczony naped na tym samym kompie dzialal bezszelestnie i szybciej uaktywnial sie. Wniosek z tego chyba taki, ze moja nagrywarka jest na granicy "padniecia" a przyczyna tkwi chyba w mechanice. Poza tym szuflada mojego napedu o wiele glosniej sie zachowuje - w kazdym razie naped pozyczony sprawia o niebo lepsze wrazenie. Gosc w serwisie powiedzial mi, ze postara mi sie pomoc, ale z uwagi na "upierdliwosc" usterki mam pewne obawy. W kazdym razie zawiodlem sie na LG okrutnie - chyba ze jestem az takim pechowcem:-) Mam jeszcze nadzieje, ze to moze kwestia jakiejs drobnej regulacji, ale byc moze trafilem na jakiegos bubla, z ktorym nie bede sobie mogl dac rady:-)
|