Cytat:
Bogdan (30-09-2001 08:49):
posty mialy byc w odwrotnej kolejnosci - ale cos mi sie porypało.
Zaintrygowany twoimi problemami nagrałem na próbę "klonikiem" dwie płytki audio x10 ( bo takie mam CRRW) i jest ok. To chyba cos z clonem, bo nimy dlaczego mialby zle nagrywac. Ja bym sprobowal wywalic clona i z rejestru tez i zainstalawac ponownie. Obecnie uzywam 3.8
z numerami:
Serial: 1076130-1-1644090717-3192758360
User : Clairol Fisco.
Sprzęt mamy podobny, ja mam mniej Ramu, ale nagrywarka chodzi jako master na drugim kanale i po wlaczonym umda w biosie zglasza sie jako UMDA-2
i tak powinno byc
Przecie kurde to nie ma prawa nie chodzic porzadnie
( ps. nic nie wgrywalem do plyty, aktualizowalem tylko aspi - pobralem z cdrinfo i już)
|
Ha ! Osiągnąłem chyba pewien sukces ! Idąc za radą Bogdana, zdeinstalowałem CLONE CD, wyczyściłem rejestry najpierw RegEditem, potem poprawiłem RegCleanerem a na końcu zapuściłem mikrosoftowy RegClean.
Po tych operacjach zainstalowałem CLone CD w wersji 3.0.8.2 PL. Po instalacji , skorzystałem z podesłanego numerka i nazwy (THX !)

. Zaniepokoił mnie co prawda komunikat programu,ze czas 21 dniowej próby skończył się,ale wpisałem odpowiednie dane i program ruszył.
Potem wykonałem normalny zabieg. Kopiowanie płytki nagrywarką na HDD. Włączone opcje odczytu subkanałów Audio i Data. Płyta była z indeksami ! Potem czysty CDR do nagrywarki i jazda ! Kopia x4 wykonana i do CD Playera Pioneer PDS 505. I tu SZOK ! Płyta gra, cyferki czasu spokojnie idą do przodu. Muzyka gra. Zrobiłem w podobny sposób kopię drugiej płytki, tym razem już kopii CDR. Wynik podobny. Gra, czas biegnie normalnie. Musze jeszcze porównać kopie i orginał pod wzgledem muzycznym i jakości ale to juz jutro... W każdym razie coś odpadło. A więc Clone potrafi robić numery.
Dzięki za zainteresowanie i pomoc ! Na pewno napisze o moich dalszych próbach i ich wynikach.
Przy okazji jeszcze pytanie : Czy warto włączać w Clone CD opcję "kalibracji lasera" ?
Bogdan, czy zmieniasz Clone na wersję 3.0.9.1 czy zostajesz przy starej ? Może tak jest pewniej ?
Pozdrawiam