Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.05.2003, 09:10   #18
Electron
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.12.2002
Electron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
KCK napisa***322;(a)
Electron:

W okresie 1999-2002 tez uzywalem HP CD-Writer Plus 7200e, z Direct CD od 2.5 do 3.01e pod 98SE. Nie mialem zadnych problemow przy nagrywaniu pakietowym.
> To widać miałeś "szczęsliwą rękę" przy zakupie. Ja mam doczynienia z dwoma egzemplarzami tej nagrywarki i czytałem tu i ówdzie , że nie jest to najlepszy wyrób Philipsa. Jest ona dość wybredna jeśli chodzi o nośniki. Np. moim nagrywarkom CDRW marki BASF wyrażnie nie smakują (z partii 10 sztuk - 5 nie dało się nawet sformatować!). Lubi za to Princo i trochę mniej Acery... Nie za bardzo też lubi CDR z jasnozielonym spodem. Nagrać nagra ale już odczytać niekonieczne. A tego jak wiemy obecnie jest większość.
To jest tradycjonalista. Najlepiej jej smakują CDR z zielonym i ciemnoniebieskim spodem. Ale sprubuj je teraz kupić.

Cytat:

Ostatni oficjalny firmware v3.01 pojawil sie w 1999 r.
> Ten właśnie mam i jest on zdaje się najlepszy dla tego klona Philipsa CDD3610 - obsługuje m.in. overburning

Cytat:

Nie slyszalem aby jakikolwiek inny firmware mogl zwiekszyc predkosc zapisu CD-RW powyzej 2x. Tak wiec nie rozumiem dlaczego jakis software mialby proponowac wyzsza predkosc (chyba ze nie rozpoznaje prawidlowo nagrywarki).
> Ale ja "broń Boże" nie chcę zwiększać jej szybkości. Z tą jej I kosmiczną która ona ma to ma ona czasami kłopoty. Zwłaszcza przy odczycie. Czytać ona może x6 CDR i 2x CDRW i najnowsze wersje DCD (powyżej 5.1) uparcie ustawiają odczyt płyt na 6x, niezależnie czy to CDR czy CDRW, co jest raczej durnym posunięciem. Może panom z Roxio coś się popiepszyło, bo nie można tego zmienić. Ustawiają predkość zawsze max i szluz. Przedtem nie było z tym kłopotu. Zawsze można było ręcznie zmnienić w trayu...

Cytat:

Natomiast faktycznie ograniczenie predkosci czytania mogloby byc uzyteczne dla zdezelowanej nagrywarki.
> No właśnie o to mi chodzi

Cytat:

Na marginesie, czy probowales HP's DLA Software v3.1 zamiast Direct CD dla tej nagrywarki?
> Nie. Ale oginalnie dołączony pakiet to był jeszcze DCD 2.5 czy coś koło tego... Oprócz tego potknięcia z predkościami uważam że jest to chyba najlepszy program do zapisu pakietowego. Pozwala kompresować płyty w tle, zapisywać pakietowo CDRW ...

Electron
Electron jest offline   Odpowiedz cytując ten post