Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.05.2003, 15:37   #9
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam combo LG 4480 i uważam, że jest to dobra nagrywarka CD-R/RW z dodaną opcją odczytu DVD. W tej ostatniej roli sprawuje się tak sobie (wolno! - nie wiem, na jakich płytach w fabryce udało im się uzyskać odczyt DVD 16x, bo poza fabryką nikomu się to jeszcze chyba nie udało!), i dość przeciętnie radzi sobie z ekstrakcją audio - jest to jednak duży postęp w stosunku do wczesnych napędów combo, które były ogromnym kompromisem i osiągi zawsze miały dużo gorsze niż napędy oddzielne. Teraz niemal już dorównały napędom oddzielnym.

Nie mogę powiedzieć, że żałuję tego zakupu, ale jeśli brak miejsca (albo możliwości podłączenia do kontrolera IDE) nie jest ograniczeniem, mimo wszystko lepiej chyba kupić dwa oddzielne urządzenia, zwłaszcza, że cenowo wypada to bardzo podobnie.

TUTAJ natomiast znajdziesz dyskusję o combo Samsunga, które parę osób doprowadziło do szewskiej pasji z powodu swojej wybredności w stosunku do czystych płyt CD-R - jeśli płytka mu się nie podoba, nagrywa ją z prędkością zaledwie 16 lub 24x. Jego zaletą są natomiast dostępne shakowane BIOS'y, znoszące blokadę regionu DVD; dla LG takich BIOS'ów jeszcze nie ma.

Ostatnio zmieniany przez puch : 22.05.2003 o godz. 15:47
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post