Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2003, 08:27   #26
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Skaner był wzięty do wypróbowania (i został oddany - ale nie ze względu na sterownik) - chodziło mi tu o dość niepoważne podejście HP do klienta. Po co ściągać 108-megabajtowy plik, w którym są sterowniki w 40 chyba językach oraz wszystkie aplikacje "skanujące" dołączane do skanera, jeśli komuś potrzebny jest tylko jeden uaktualniony sterownik i to w jednym konkretnym języku?
Sterowniki do mojej drukarki HP nie były uaktualniane od 4 lat. Można ją podłączyć do LPT albo do USB. Chciałem do USB, ale sterownik do USB ma mniejszą funkcjonalność niż ten "normalny" LPT. Niestety, nie zostało to zmienione, i od 4 lat na serwerze jest ten sam plik.

Współczuję problemu z Plustekiem - no cóż, to dość duża firma i ma sporą sprzedaż, więc powinna chyba zachować się bardziej elegancko... Jeśli Cię to pocieszy, to niestety nie jesteś sam w takiej sytuacji - do wielu starszych urządzeń nie ma sterowników do XP. Do mojego starego skanera, Musteka, też, o ile wiem, nie ma sterowników. Znajomy też ma skaner, który może sobie teraz, po zakupie nowego kompa z XP, powiesić na choince. I to jest jeden z powodów, dla których nie chcę przejść na XP i dopóki się da tego nie zrobię.