Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.05.2003, 10:07   #4
Teso
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.05.2003
Teso w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Właśnie odpaliłem fixASPI i jest niebywały postęp! Co prawda Nero dalej nie widzi nagrywarki, ale FireBurner widzi ją i umożliwia nagrywanie z prędkościmi Max i 1x! Jestem po prostu wniebowzięty! ^_^

Najnowsze sterowniki do nForce 2 oczywiście niczego nie zmieniły.

Nagrywarkę mam podłączoną jako master do drugiego kanału IDE. Jako slave mam aktualnie czytnik LG CRD-8522B, ale całkowicie odłączyłem go na jakiś czas i nic się nie zmieniło. Próbowałem nawet użyć innego kabla IDE, natomiast nie próbowałem jeszcze podłączyć nagrywarki do pierwszego kanału. Mam płytę główną Epox 8RDA+ z nForce 2.

Jako ciekawostkę załączam fragment raportu Nero Drive Check. Zastanawiam się, co ma znaczyć "Aspi Manager". Czy tam ma być adres firmy Ahead?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
General information
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Operating system : Windows NT V5.00.2195 Service Pack 3
ASPI manager : Ahead Software AG

im Stoeckmaedle 18

76307 Karlsbad, Germany

Fax: ++49-7248-911-888

e-mail: info@nero.com V2.0.1.50

Driver : atapi.sys
Description : IDE/ATAPI Port Driver
Company : Microsoft Corporation
Version : 5.00.2195.5376

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Drive information
Host adapter : 1
Device ID : 0
Vendor : TEAC
Product : CD-W552E
Firmware version : 1.05

Buffer size : 2048 KB
Maximum read speed : 9173 KB/sec (52 X)
Read CD-R : yes
Read CD-RW : yes
Read CDDA : yes
CDDA accurate : yes
Read R-W : yes