od czasu celka 533a jadę tylko na amd /inna sprawa to to że w sumie od 96 to miałem tylko 3 intele co przy 7 amd i jednym idt 8) jasno pokazuje co lubie

/ , aktualnie tbred B0 axp1k7+@12x166 przy napięciu 1.5V

/zamieniłem go za axp2k+ bo się słabo krecił 8) / a intele omijam dużym łukiem bo mam inne koncepcje na wydawanie kasy niż tylko za nazwę intel /inna sprawa że mam sentyment do tego zielonego znaczka i napisu amd

/
pozdro
ps a co do folderu reklamowego tej pewnej firmy z postu CIAPKA to ciekawe czy panowie z tej firmy znają zjawisko sudden death występujące u podkręconych p4 którym podniesiono napięcie zasilające

/jesli za kryterum jakosci daje sie to ze jest blacha na rdzeniu to jak potraktować wszystkie p3 i mobilne pentiawki ?

/ja tam wolę jednak goły rdzeń i dobrą pastę z własnoręcznie wypolerowanym na lustereczko radiatorem/blokiem gdyż chłodzonka się nie zakłada 2 razy dziennie na proca a inna sprawa że jak się ciut uważa to ryzyko uszkodzenia jądra jest pomijalnie małe
aha i jeszcze jedno: Shade moze wiesz od kiedy jest zestandaryzowana pamięc ddr400 przez JEDEC? i kto pierwszy zastosował dwukanałowe kontrolery pamięci i na jaką platformę? dla ułatwienia popowiem że w płytach z nforce był właśnie takowy kotroler jako pierwszy zrobiony /a zrersztą wtedy jeszcze intel promował rambusa jako jedyną drogę do przyszłości pc i dopiero rynek go naprostował /a ddr400 długo nie były zestandaryzowane i to że płyty je wspierały /ale wybiórczo co można było w dokumentacji przeczytać zę tylko z niektórymi działały ok /to już po prostu dobra robota firm robiących mobo
ale fakt faktem amd słabo przędzie i powtarza się sytuacja z czasów k5 k6 /wtedy to k7 był ostatnią deską ratunku dla amd/ tylko że teraz amd ma 16-18 procent rynku i zdołało już przekonać konsumentów że robi proce wydajne i zgodne z x86 / czasami bardziej niż intel 8)/ a przy tym tańsze / co w sumei jest odpowiedzą na to dlaczego na kłopoty finansowe/
BTW ostatnio w sprowadzonym z UE

shadografie odkryłem że w kompie odpowiedzialnym z obróbkę obrazu w czasie rzeczywistym jest zamontowany athlonik