Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.05.2003, 19:34   #18
wolfdog
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.06.2002
wolfdog zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za podpowiedzi już sobie poradziłem

zrobiłem bardzo glupi blad: a mianowicie postepowalem wg Twoich wskazowek co do obslugi dvd2dvdr a tam byl opis jak pomniejszyc skutecznie film obcinajac menu i tego typu niepotrzebne bzdury i tak postepowalem
do momentu nagrania na dvd-r kiedy to nero zaczal sie pluc ze ta kompilacja nie odpali (rozumiem ze po przycieciu o menu film trzeba przepuscic przez ifo edita aby pokasowac puste linki a nero ma prawo sie pluc ze cos jest nie tak)

wtedy to wpadlem na "genialny" pomysl skopiowania brakujacej reszty z dvd do katalogu z video_ts ale z pominieciem decryptera

i tu byl moj blad bo menu lub jakas jego czesc tez jest kodowana i odtwarzacz slusznie wyplul plyty.

Dzisiaj odszukalem na forum Twoją instrukcje obslugi decryptera i odnalazlem taka opcje "file" i wtedy zaswiecila mi zaroweczka przeciez kto powiedzial ze reszta nie jest zakodowana

popedzilem do domu i wio do roboty, wykonalem jedna kopie na dvdr ze skasowanym regionem i w dvdgenie sprawdzilem region, rewelacja pokazal wszystkie 8, dla pewnosci w moim kompie ustawilem region na chiny i odpalam film.... chodzi

zaraz zabralem sie za ghost in the shell ver us i ..... chodzi

a jest o co walczyc mam dostep do 700 dvd ze stanow i to do filmow ktorych nie ma i nie bedzie na europejskim rynku

takze dzieki za wszelkie podpowiedzi

w tej chwili mecze sie z obsluga dvd2dvdr i rekompresja filmu "RAN" ktory zajmuje prawie 8 GB

W razie klopotow bede pisal

Pozdrawiam

aha a nero to 5.5.10.28
wolfdog jest offline