Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.05.2003, 16:20   #31
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Uwaga przy zakupie Creative OEM!

Cytat:
esem napisa***322;(a)
Prawda jak zawsze leży pośrodku: wszystko zależy od indywidualnego egzemplarza. (...)
Teraz mnie zaskoczyłeś - nie wiedziałem, że jest aż taki rozrzut...

O ile zrozumiałem z dostępnych informacji Creative'a, SB 0100 ma sterowniki emulujące DOS'a pod Windows, toteż jest dźwięk w grach uruchamianych spod Windows (podobnie też SB Audigy Player SB 0090 - mam ją teraz, więc wiem). SB 0220 nie ma tych sterowników w wyposażeniu, i, co gorsza, nie dają się zainstalować ściągane ze stron Creative's sterowniki od SB 0100, a sterowników do SB 0220 Creative nie udostępnia wcale - tak jakby ta karta w ogóle nie istniała.

Żadna z tych kart nie potrafi działać w czystym DOSie i nie ma takich sterowników - tylko pod Widnows, przy czym pod W 95/98 może też działać w/w emulacja dźwięku w DOS'ie. Tyle Creative.
Okazało się jednak, że po usunięciu programiku sprawdzającego wersję systemu oparacyjnego można te sterowniki emulujące dźwięk w grach DOSowych zainstalować także pod ME.

A swoją drogą to granda, że Creative pod dokładnie tą samą nazwą (SB Live! 5.1 Digital) sprzedaje dwa zupełnie różne produkty (karty różnią się od siebie fizycznie): SB 0100 i SB 0220. Skąd potencjalny nabywca ma o tym wiedzieć? Zwłaszcza, że SB 0220 jest okaleczona! (brak wsparcia!)

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online