Akurat jestem w posiadaniu wspomnianego tu dysku Samsunga
i Thanatos niestety nie zgodze sie z toba
dysk ten dokladnie to ten model z testu na tomshardware 120GB/5400obr uwazam za jeden z najlepszych dyskow z jakimi mialem do czynienia - a mialem ich sporo
otoz nie zbawia mnie 5 sekund roznicy w kopiowaniu jezeli chodzi o roznice 5400 - 7200, jezeli ciagniesz soft z sieci to i tak nie zauwazysz roznicy
kupilem ten dysk bo:
- mialem okazje kupic go za 560 zl pare miesiecy temu
- ma 3 lata gwarancji
- jest cichy - na prawde cichy - wrecz nieslyszalny - a mam otwarta bude kompa wiec uslyszalbym go
- kilka powaznych warezow zostalo w calosci postawionych w oparciu o te dyski - chodza tam juz na tyle dlugo ze gdyby mialy jakies wady to szlag by je trafil przy takim ruchu
- moj komp - zreszta jak sam wiesz - chodzi 24 na dobe 7 dni w tygodniu - non stop czasami zarzucam restart raz na tydzien czy 10 dni zeby odswiezyc kompa lub po wiekszych instalacjach albo gdy cos mieszam w kompie
w/g mnie - i nie tylko mnie - stosunek cena/jakos jest bardzo dobry i to wcale nie kosztem jakosci jak to sie ma w wielu innych przypadkach
a poza tym firma ktora daje nadal 3 lata gwarancji widocznie - poza tym ze ma w ekipie kogos myslacego od marketingu - to jednak jest na tyle pewna i na tyle dobrze to skalkulowala ze oplaca sie jej tyle dawac - a nam oplaca sie to kupowac
to by bylo na tyle

ktokolwiek by nie kupil tego dysku jestem przekonany ze bedzie mile zaskoczony i zadowolony z zakupu