Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.05.2003, 12:10   #5
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A chłodzenie? Może coś się przegrzewa?
Sprawdź wszystkie wtyczki, kable, itp. Ja nie tak dawno gotów byłem wymieniać zasilacz, a okazało się, że to częściowo wysunęła się wtyczka zasilania z gniazda na płycie głównej...

Spróbuj uruchomić komputer BEZ ładowania Windows - niech pochodzi bez ładowania systemu, albo uruchom go w DOSie - i zobacz co się dzieje. Jeśli się zresetuje, to błąd w sprzęcie. Moim zdaniem (laika) to jednak zasilanie albo chłodzenie.

Spróbuj jeszcze jednego: ustaw w BIOSie najbezpieczniejsze ustawienia, zwłaszcza takich rzeczy jak taktowanie pamięci, itd. Najprościej jest spróbować Load BIOS Defaults lub Load Setup Defaults (te pierwsze są na ogół jeszcze mniej agresywne). Czasem jednak może się okazać, że będziesz musiał ustawić jeszcze mniej agresywne wartości - ja tak miałem, gdy kiedyś próbowałem zainstalować koledze system 98 z nową płytą na Via MVP3 - system kończył instalację - i koniec. Nie dawał się uruchomić. Spędziłem nad tym kilka nocy aż wpadłem na to, że winne są zbyt agresywne domyślne wartości taktowania pamięci - zmniejszyłem - i poszło.

Ostatnio zmieniany przez puch : 28.05.2003 o godz. 12:18
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post