Cytat:
+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
-=może to coś pomoże, ułatwi dalsze poszukiwania =-
Krytyczne dla działania systemu pliki są chronione przed możliwością skasowania lub podmiany w trakcie instalacji dowolnej aplikacji.
Ponadto, w Konfiguracja Komputera/Szablony administracyjne/System/Ochrona plików systemu Windows modułu gpedit.msc (uruchamiamy go tak samo jak secpol.msc) znajdźmy opcję Ustaw skanowanie funkcji Ochrony Plików w systemie Windows (ang. skrót WFP). WFP moduł sprawdzający integralność systemu reagujący na próbę podmiany kluczowych jego plików. Różne poradniki wyciskania siódmych potów z XP zalecają wyłączenie WFP, my jednak ostrzegamy, że fakt ten zdecydowanie odbije się na stabilności i bezpieczeństwu. Dlatego też radzimy ustawić tą opcję na Włączone/Skanuj podczas uruchamiania, dzięki czemu sprawdzanie będzie dokonywane dodatkowo przy każdym restarcie.
|
Dzięki, ale w dalszym ciągu nie wiem jak sie pozbyć tego komunikatu bez wyłączania systemu ochrony plików. Najdziwniejsze że zaczął sie pokazywać nagle, bez (tak mi sie wydaje) wyraźnego powodu. Bardzo mi to nie przeszkadza, ale jest troche wkurzające. Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł