Ja odradzam, miałem z tym modelem same problemy. Zaczęły się pojawiać po 3 miechach. Czytelne płyty z danymi wypalone z prędkościami 4x i więcej należały do rzadkości. Na płytach audio nagrywanych równie szybko było pełno trzasków. Owszem, zrobienie płyty było możliwe ale tylko 2x.
Miesiąc czekałem, aż w serwisie dali mi inny egzemplarz. Ten drugi nagrywał cacy (przynajmniej na starcie) ale miał tendencję do znikania. Po wypaleniu kilku płyt żaden program nie mógł znaleźć nagrywarki. Sprzęt pojawiał się w systemie dopiero po jakimś czasie.
Następna wizyta w serwisie zakończyła się wymianą na RICOH MP7125A i od tej pory skończyły się moje koszmary.
Jak będziesz miał takiego samego pecha jak ja to dostaniesz podobny egzemplarz do mojego. Gdybym teraz miał kupować sprzęt za 400zł do dorzuciłbym 200 i sprawił sobie TEAC'a 516EB albo LG 16x.
W przypadku TEAC'a masz niezły kombajn, dobry ale brzydki i kapryśny pod W2k. W przypadku LG masz gwarancję ogólnokrajową, SafeDisc 2 w kieszeni oraz śliczny dizajn jednak trwałość i korekcja błędów na poziomie jedynie zadowalającym.
|