Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2003, 10:15   #149
berr64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.02.2003
berr64 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
wolfdog napisa***322;(a)
Jesli nie masz na nia gwarancji w polsce a do stanow sie nie wybierasz i nie masz szansy na naprawe tam, to ja bym zajzal na twoim miejscu do niej sam

Wszystkie objawy wskazuja ze cos bylo nie tak z mechanika, gro napedow po upgradzie biosu robi tzw miekki test czyli np wysuwa i wsuwa tacke i kontroluje odpowiedzi czujnikow, moze podczas tego testu cos sie podzialo z mechanika ?
Pisales ze juz wczesniej dziwnie sie zachowywala, czy to bylo jeszcze w usa czy juz u nas w kraju??

Jak ostatnio dostarczalem komputer kumplowi wiozac go samochodem to okazalo sie ze tacka od dvd przestala sie wysuwac, rozebralem zlozylem i chodzi .

Napisz wiecej o objawach tych wczesniejszych i tych teraz co sie dzialo kiedy to trzeszczalo i jak jest teraz czy tacka wysuwa sie bez problemow?
Ja myślę że to się stało w samolocie. Ale co do objawów, to tak jak pisałem , w momęcie włożenia płyty do napędu (w trakcie jej uruchamiania - rozpędzania)słychać było trzaski, tak jakby było coś luźnego i w trakcie ruszania się napężało (nie wiem jak to opisać).
Ale płyty czytała i nagrywała bez problemów, to czsu kiedy chciałem zmienić soft.Myślę że jak nie znajdę servisu to sprawdzę co tam w niej siedzi. Pozdrawiam i dzięki. Tacka się wysuwa ale po włożeniu płyty jej nie widzi , i sprawdzałem w kilku kompach.

Ostatnio zmieniany przez berr64 : 30.05.2003 o godz. 10:18
berr64 jest offline   Odpowiedz cytując ten post