Dyskusja: jaka firma ?
Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.05.2003, 14:13   #14
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pali napisa***322;(a)
@Ciapek, mi LG przestało podobać się, bo pożyczyłem swoje koleżance i nie chce oddać.

Polecam nagrywarki scsi, mało kto zechce pożyczyć je.
A to dopiero powód, żeby znielubić LG! ^_^ ^_^

Ja zacząłem nagrywanie od LG 4x4x24x (kosztowała jakieś 900 zł!), i było trochę kłopotów, ale wtedy z większością nagrywarek były kłopoty (częste opróżnienia bufora, kłopoty z PIO/DMA, powiadamianiem o włożeniu płyty, itd.). Bardzo pomogła wymiana płyty głównej na nowszą ze znacznie sprawniejszym kontrolerem IDE - problemy skończyły się.

Potem było LG 32x, podkręcone do 40x, i jest to nagrywarka, która zawiodła mnie pod jednym względem: trudno znaleźć płyty, na których faktycznie potrafi nagrywać ze swoją maksymalną prędkością. Na większości nośników rozpędza się, a potem zmniejsza prędkość do 24x, 20x, nawet 16x.

Postanowiłem kupić coś lepszego, i nie mogąc się zdecydować pomiędzy LG a Lite-On'em kupiłem w końcu oba: Litka 48246S (obecnie @52) i jakiś czas potem combo LG 4480B - i nie żałuję ani jednego, ani drugiego zakupu. Każde jest dobre w swoich ramach.

Wydaje mi się, że jak się coś poleca, to wypada to uzasadnić. Jak się coś gani - tym bardziej.