Cytat:
Kricho (09-10-2001 13:31):
Ja odradzam, miałem z tym modelem same problemy. Zaczęły się pojawiać po 3 miechach. Czytelne płyty z danymi wypalone z prędkościami 4x i więcej należały do rzadkości. Na płytach audio nagrywanych równie szybko było pełno trzasków. Owszem, zrobienie płyty było możliwe ale tylko 2x.
Miesiąc czekałem, aż w serwisie dali mi inny egzemplarz. Ten drugi nagrywał cacy (przynajmniej na starcie) ale miał tendencję do znikania. Po wypaleniu kilku płyt żaden program nie mógł znaleźć nagrywarki. Sprzęt pojawiał się w systemie dopiero po jakimś czasie.
Następna wizyta w serwisie zakończyła się wymianą na RICOH MP7125A i od tej pory skończyły się moje koszmary.
Jak będziesz miał takiego samego pecha jak ja to dostaniesz podobny egzemplarz do mojego. Gdybym teraz miał kupować sprzęt za 400zł do dorzuciłbym 200 i sprawił sobie TEAC'a 516EB albo LG 16x.
W przypadku TEAC'a masz niezły kombajn, dobry ale brzydki i kapryśny pod W2k. W przypadku LG masz gwarancję ogólnokrajową, SafeDisc 2 w kieszeni oraz śliczny dizajn jednak trwałość i korekcja błędów na poziomie jedynie zadowalającym.
|
Hmm stary ja ci moge tylko powiedziec - dostales szajs x3
Twoja nagrywarka liteon mogla byc ponaprawcza (hurtownie robia tak a nieuczciwi sprzedawcy zarabiaja na tym) a te ponaprawcze dostaja tez gwarancje
A co do ricoha wybacz ale ja z ta firma nie mam zadnych dobrych skojarzen
sprzet pada srednio po 500 plytkach po 300 zaczynaja sie robic problemy z
nagrywaniem zielonych plytek przy maks predkosci
Znajomi maja liteony ktore wypalily juz ok 1000 plytek i nie ma z nimi zadnych problemow.
O jakosci ltr12101b niech poswiadczy fakt ze jest to ta sama nagrywarka co creative 12x10x32 i plextor (zobacz opisy sprzetu i creative 12x10x32) przy czym creative daje na swoja az 24 miesiace gwarancji

))))))))))))