Podgląd pojedynczego posta
Stary 01.06.2003, 10:15   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mianowicie w glownym juz oknie (tam gdzie jest podglad wygladu) mozna zmienic wartosciowa ustawienie kamery (mozna to zrobic i recznie na rysunku, ale nie doszedlem jeszcze do tego jak zmienia sie w ten sposob wysokosc). Zaznaczona na screenie wartosc to jej wysokosc. Mozesz zobaczyc, jakiej wysokosci mniej wiecej jest teren i wzniesc kamere troche wyzej. Tylko nie przsadz tak, jak ja raz, bo uksztaltowalem sobie naprawde ciekawy teren z pieknymi niebieskimi smugami swiatla (czemu niebieskimi - nie wiem, ale swietnie wygladaly, wiec nie dochodzilem do tego ), ale tak podnioslem kamere, ze konczyla sie planeta (tam mozna nawet wybrac, jakiej wielkosci ma byc glob ) i widac bylo za gorami jedynie czarne tlo - zadnej atmosfery. Co gorsza, pomimo wielu prob nie udalo mi sie tego juz zmienic i w koncu zaczalem robic wszystko od nowa (czyli zupelnie cos innego). Ale zeby cos takiego sie pojawilo, to trzeba naprawde zdrowo przesadzic z wysokoscia wiec raczej sie nie przejmuj

ps: sorry za te biale strzalki, ale jakos za cholere nie moglem znalezc, gdzie w Adobe zmienia sie kolor pisaka
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Rewelacyjne tapety!-krok-3.jpg  

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post