Cytat:
sicboy napisa***322;(a)
Mam pare ważnych pytań nie wiem ile dlatego piszę że pare 
Mam Lite-On LTR 48246K no i w związku z nią mam pare pytań
1. Czy mogę ją podobnie jak 48246S upgradować do wersji 52??
|
Na razie nie (moze nawet nigdy nie - bo LiteOn zapowiadal kiedys ze wprowadzi model ktorego nie bedzie dalo sie podkrecac i wtedy wlasnie wyszedl "K"

- moze to zbieg okolicznosci

)
Cytat:
2. Czy ktoś spotkał się w tej nagrywarce z przypadkiem błędnego nagrywania z prędkością x 48?? Teoretycznie nagrywa ale ma swoje własne widzimisie co do tego nagrywania Nero zawsze wskazuje że zostało nagrane poprawnie ale na 10 płyt może jedna dobrze się odtwarza zmiana biosu na nowszy nie pomogła. W związku z powyższym nagrywam z prędkością 32 i nie wiem czy to wina płytek czy może jednak nagrywarka.
|
Hm - nie ma sensu wypalac 48x (ze wzgledu na nosniki). Jezeli wypalasz na Esperanzach lub gorzej (smieciowy Hit czy cos w tym stylu) to lepiej zostan przy tym 32. Wiesz moze byc cos nie tak z nagrywarka, jezeli Ci dobre plyty psuje na 48x (przystosowane do 48x), ale po co wywolywac wilka z lasu... Ja w kazdym razie na swojej "esce" - 48246S pale wlasnie 32x, bo zwykle uzywam nosnikow gorszej marki.
Cytat:
3. Ja nie wiem o co biega z tym overburningiem jeszcze nie zdarzyłomi się żeby coś jej nie wyszło no może z jeden raz ale tak to działa oki
|
Blad byl z testem na overburning - poprzedni BIOS nie mogl sprawdzic ile bedziesz mogl nadpalic, a ten moze.
ZADEN LITEON NIE MA PROBLEMU Z SAMYM PROCESEM NADPALANIA - TU CHODZI TYLKO O TEST NA NADPALANIE..
Cytat:
4. Najnowszy Nero!!! czy on nie ma neroimage czy tylko mi się wydaje ?? wersja 5.5.10.9 ma a ta dodawana do nagrywarki nie ma a jest nowszą wersją
|
Hm - do obrazow lepiej uzyj Alcohola 120% - nie wszystko uda sie zrobic Neronem i alcohol tez trzeba miec

Ja uzywam werski 5.5.10.20 i nie narzekam - chyba wszystko jest (choc nawet nie pamietam czy w tej wersji zrobilem choc jeden obraz !!!)