Podgląd pojedynczego posta
Stary 06.06.2003, 13:23   #93
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sorki ale jeszcze raz się powtórze /dual w ddr to pierwszy wyszedł na amd bo intel wtedy promował rambusy/ a co ciekawe z tymi ktxxx to ja jakoś zauważyłem róznice a miałem od kt133 do kt333 wszystkie mutacje płyt / procków w sumie też i to zwykle po parę modeli z każdej rodziny/ i to róznych producentów i jakoś w i w pracy i w systetycznych benchmarkach nie widzę znaczącej róznicy z platformą intel / ale oczywiście ddr/ a co do HT to sorki ale w czym co używam w domu / w pracy w sumie też/ HT daje dopał / gry odpadają z wiadomego powodu zostaje kompresja i dekompresja / a co do konfortu pracy to IMHO to kwestia ilości ramu/konfiguracji kompa/szybkości hdd i na końcu w sumie mocy gołego cpu

a co do sata i tym podobnych to sorki ale via i nvidia i sis sa zawsze na czas więc tu ciut się mijasz z realem

a co do tego że konfort większy masz na p4 i pc3200 to sorki ale na jakim fsb jechałeś na tym athlonie? bo wcale się temu nie dziwię jak przeszkoczyłeś z 266 na 533 lub wyżej

p4 ze względu na swoją budowę są o wiele przyjemniejsze w żyłowaniu GHz ale w ten sposób jest uzupełniana ich nienajwyższa wydajność z 1 MHz /w porównaniu nawet z p3 /
czego zupełnym przeciwieństwem są amd które w dyscyplinie wyciskania poweru z 1MHz są niedoścignione, ale kres tej udanej konstrukcji już nadszedł /dobrze że jeszcze nie nadszedł kres dla dec'owej EV6 / i czas powoli się przygotowywać do przesiadki na młoteczki

a za najlepsze cpu intela uważam tulipanka
ale to se ne wrati

pozdrofka

Ostatnio zmieniany przez cana : 06.06.2003 o godz. 13:38
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post