Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.06.2003, 15:29   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
U mnie się zdarzają takie problemy. Przyczyny:
1 Najważniesza: firewall: zarówno u Ciebie jak też może być źle skonfigurowany u "kolegi z sieci" - jego komputer staje się dominujący i przejmuje "władzę w sieci".
2. "Zezy" antenek - pojawiają się podwójne pakiety.
3. Żle skonfigurowany serwer (router), źle skonfigurowany program antywirusowy na serwerze (routerze). Początkujący Admini blokują port 1080 celem wyeliminowania WinGate (konkurencja) a w ten sposób powstaje konflikt z Nortonem XXX który jest najczęściej używany jako antywirus.
Jak masz niedouczonego Admina to wróżę Ci same problemy. Tacy są ambitni, obraźliwi i bezradni jak ślepe szczenięta. 8)
ci cali spece od netu nie wydaja sie jacyc problemowi (chociaz moze troszke niedouczeni, ale tego tez jeszcze nie moge stwierdzic), wiec raczej nie powinno byc problemow z dogadaniem sie z nimi. Problem polega jedynie na odkryciu przyczyny, co juz powinno lezec w ich zakresie, bo ja sie po prostu na tym nie znam.

A jesli chodzi o te programy, ktore wymieniles, to nic takiego na swoim komputerze nie mam (zadnego antywirusa, ani firewalla). Nie mam tez na razie routera, wiec jedynie u nich moze lezec problem. A z drugiej strony na linii jest juz niecale 30 osob i u nich nie ma takich problemow.

ps: Byl jakis czas temu post, gdzie bogajze Yankee podawal adres do programu usuwajacego szpiegow. Nie moge niestety znalezc tego posta. Moglibyscie mi polecic jakis podobny programik tego typu? (na pewno mam tego cholernego gatora, ktory co chwila chce cos pobierac, a dowiaduje sie o tym tylko dlatego, ze nie mam wlaczonego automatycznego laczenia sie z netem (jeszcze)).

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post