Dyskusja: nagrywanie 800mb
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.06.2003, 20:56   #10
M@rcinek
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.06.2003
M@rcinek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Masz rację, ale ...

Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
To jest normalne, plyty te i tak nie odpowiadaja standardom jednej z ksiag okreslajacych pojemnosc plyt.

Jak wiesz normalne plyty maja pojemnosc 650 MB, a 700 i wzwyz nie odpowiadaja standardowi. Wiec program nero pokazuj 703 MB, a reszte wykorzystujesz przez overburning. Dzieje sie to dzieki zmniejszeniu odstepow miedzy sciezkami.

Kiedys nagrywarki nie mialy mozliwosci odpowiedniej kalibracji lasera i nie mogly nagrywac wykorzystujac overburning.

Obsluga plyt oznacza ze mozesz na takie plyty nagrac, a nie ze zobaczysz ich pojemnosc na dzien dobry.

Zreszta nie bede sie rozpisywal, nie mam na to czasu.

Powodzenia, a na przyszlosc poczytaj troche zanim bedziesz kogos krytykowal.
Masz rację, ale dla kogoś, kto się powiedzmy, trochę się nie zna, albo zaczyna dopiero "bawić się" w nagrywanie może to być problem. Wiem, doświadczyłem na własnej skórze. Cholera mnie brała jak widziałem w opisie mojej nagrywarki -obsługa płyt 90 i 99 minut-, a mi za żadne skarby nie szło. Dopiero na stronie CDRinfo znalazłem co powiniemem zrobić, zrobiłem i poszło. Więc to niebyła krytyka z mojej strony pod adresem autora poprzedniego postu. Tylko mała sugestja, że może producenic napisaliby "tak obsługa płyt 90 i 99 min, ale z wykorzystaniem overburningu" i nie byłoby problemu. Wśród moich znajomych ( mają nagrywarki różnych firm ) w instrukcji ( jeśli taka była ) nie spotkałem się z tym, aby któryś z producentów to zrobił. Więc dla kogoś kto czyta w instrukcji, że można nagrywać "większe" płyty, to można.
P.S. Czytałem, dużo czytałem i teraz już wiem i mam nadzieję, że inni też czytają. Ale niestety są tacy, co nie czytali i co z nimi ?
Pozdrawiam.