Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.06.2003, 20:18   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)

Ja pierwszy raz w ten sposób przemalowalem sobie cala drukarke na czarno

^_^ Malo brakowalo, a ja tez bym tak zrobil. Postanowilem jednak najpierw posprzatac po sobie (az tak bardzo tym tuszem wszystkiego nie opryskalem, ale jednak troche mi go wycieklo ), a ja wzialem potem cartridge do reki, zeby go wlozyc do drukarki, to troche sie zdziwilem. Ale uspokoiles mnie, ze tak ma byc. Zreszta potem jeszcze przez pol godziny postawilem go tak, zeby wisial w powietrzu i nic nie cieklo (po wytarciu gaza ciagle troche tuszu bylo widac, ale juz niewielkie ilosci), wiec bez (wiekszego) strachu go zamontowalem. I wszystko wydaje sie dobrze dzialac.

Szkoda tylko, ze nie bede teraz widzial poziomu tuszu. Szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia, jak bede to mogl teraz sprawdzic. Dawac co jakis czas czyszczenie dysz? I sprawdzac, jakie kolory sa widoczne No nic, i tak dobrze, ze to wszystko dziala. 10 zlotych to nie 100, ktore musialbym wydac na oryginalny tusz

---do seomana ---

Takie zaawansowane urzadzenia to juz sobie daruje W koncu kupuje zestaw do napelniania po to, zeby nie placic majatki za tusz i moc sobie troche podrukowac. Poza tym mam HP

---do pucha---

Na szczescie moja drukarka nic takiego nie ma, a przynajmniej o niczym takim nic mi nie wiadomo i bardzo dobrze (HP 5550).
Natomiast co do trzymania sie dokladnie instrukcji to zgadzam sie, ale akurat w tej instrukcji jest wszystko, oprocz najwazniejszego - gdzie wbic te igle? Jest pokazane na obrazku, zeby odkleic nalepke, ale pod nia sa dwa otwory (tusz czarny) i juz nigdzie nie jest pokazane, do ktorego nalezy wbic. Dopiero po przeczytaniu instrukcji do napelniania tuszu kolorowego, domyslilem sie, o ktora chodzi, ale pewnosci nie moglem miec do konca.
A zmieszanie barw na szczescie jeszcze mi nie grozilo (chyba, zeby sie czarny zmieszal z czarnym ). Bede na to uwazal przy napelnianiu cartridge'a kolorowego. Poza tym wlalem ciut ponad 10ml a cartridge ma 19 wiec przelanie raczej mi nie grozilo

A wlasnie, macie zapewne jakies juz doswiadczenia z nieoryginalnymi tuszami. Moglibyscie polecic jakas firme? Teraz kupilem JW, ale przy czarnym tuszu to raczej nie ma wiekszego znaczenia. Jednak pewnie za nie tak dlugo bede kupowal kolorowy, a tu juz zalezy mi na jak najlepszej jakosci. Prawdopodobnie zdecyduje sie na InkTec, ale moze znacie i moglibyscie polecic jakas inna firme?

Dzieki za odpowiedzi

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post