Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.06.2003, 22:08   #7
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Panowie - wielkie dzięki.
Mam kilka dni na eksperymenty z kartą firmy KWorld "Mpeg TV Station / PCI" opartą na tunerze i kości Philipsa 7134. Ma dużo gniazdek .
Na początek sprawdzam sobie jak nagrywa z tego pokładowego tunera. Odbiór z kablówki jest nie najgorszy - zależy od kanału. Kolega polecił dodanie wzmacniacza sygnału kablówki - do kupienia, ale chwilowo się wstrzymam, bo ok. 60 zł. Tunerek ma też radio FM - co przyda się do zgrywania koncertów z II Programu Polskiego Radia.
Jaro, czy tym programem FreeVRC da się zgrać materiał z tego wewnętrznego tunera? Kodeka poszukam. Jak ustawienia kodowania - podobna zabawa jak z doborem przy okazji vidomi ?
ThanatoS, ten program jest dołączony do karty. Muszę popatrzeć jak go skonfigurować. Wywala mi komunikat o braku trybu Overlay - o co chodzi? Wina leży po stronie Matroksa? Każe mi zmniejszyć głębię kolorów lub rozdzielczość. I nie mogę ustawić sygnału audio w trybie Stereo - jest tylko mono. Dlaczego?
W temacie mojej pracy może coś po niedzieli się wyklaruje. A swoją drogą ściągnąłem sobie materały o założeniu działalności gospodarczej - nie zdążę osiwieć, ta resztka włosów z mojej głowy mi wypadnie jak to przebrnę.
Temperatura Celerona może być do 70°C. Zmieniłem pastę (teraz ze srebrem), poszlifowałem radiator - w otwartej obudowei jest ok. 39°C, po zamknięciu rośnie do 42°C - trza będzie dodać wentylatory - chyba je stadnie wymienię na Arctic Coolingi (ma być bezgłośnie) - jak znajdę fundusze.
Dobrej nocy (może w końcu by tak popadało...)
Fantomas jest offline