Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.06.2003, 10:33   #14
puch
Forumator

Data rejestracji: 22.03.2003
puch zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za info.
Moja TDK 12x ma identyczne informacje ATIP, a zatem jest to pewnie to samo, co 10x, tylko ze zmienionym napisem na pudełku. (Ale nie zawsze tak jest - np. Dysany HS-RW 10x i 12x to zupełnie inne płyty).

Szczerze mówiąc, nagrywarka LG 8400 od początku wywołuje u mnie mieszane uczucia, bo jedyne płyty, na jakich udało mi się na niej w powtarzalny sposób osiągnąć faktycznie 40x to Fuji 48x i 52x "Made in Germany".
Robiłem sporo doświadczeń - i przede wszystkim zaobserwowałem, że nagrywarka działa lepiej pod Nero (innych nie używam), kiedy w systemie zainstalowane jest Nero ASPI (nie instaluje się ono domyślnie z Nero - trzeba je dodatkowo ściągnąć i zainstalować). Niestety, Nero ASPI dla odmiany jest całkowicie niekompatybilne z napędem combo LG 4480, i dlatego musiałem je odinstalować. W każdym razie, jeśli używasz Nero, to spróbuj zainstalować Nero ASPI - to trochę pomaga nagrywarce 8400. Ale generalnie rzecz biorąc bardzo trudno ją "zadowolić" płytkami.
A jeśli chodzi o płyty Hawk, to ostatnio kupiłem "cake" 10szt. za niecałem 9 zł. - i ku mojemu zaskoczeniu w teście zapisu Nero CD Speed nagrywarka 8400 osiągnęła prędkość 40x i utrzymała ją prawie do końca - pod sam koniec płyty prędkość spadła chyba do 24x. Prawdziwego zapisu jednak jeszcze nie robiłem, więc nie wiem, jak się sprawdzają "w praniu".

Ostatnio zmieniany przez puch : 16.06.2003 o godz. 10:38
puch jest offline   Odpowiedz cytując ten post