|
MS ma racje jesli masz zamiar drukować wyłącznie dokumenty, sprawozdania i takie tam -->text , to laser jest królem , natomiast ich powazną wadą jest brak koloru ..ale jesli znajomy ma plujke to ten problem da sie zminimalizować... pomijam fakt laserówek kolorowych... sam mam oki page 4w juz dobre kilka lat i oprócz wymniany tonerow jeszcze nic nie robiłem ..a juz kilka ryz poszło , a co do atramentówek to nie przejmowałbym sie osiąganymi rozdzielczościami bo to obecnie nie problem zwróciłbym uwagę na to czy zbiornik jest wymieniany z głowiczką --> i szukał takiej której cena zbirniczka z głowiczką jest minimalna , potem dokładał następne warunki, np.: ilość stron w kolorze (oczywiście zbiornik z kolorem oddzielnie z czarnym) rozdzielczość (tu tez sie nie daj zwieść bo niektóre oferują świetna rozdzielczość ale tylko na specjalnym papierze) itd... ja swojego faworyta nie mam bo z moich znajomych którzy mają plujki każdy przeżywa rozterki jakby tu nadrukować jak najwięcej za jak najmniej...a stykam sie z hp model 6?? lexmark z 31 , epson stylus 660 i kazda ma swoje wady i zalety...
p.s. nie liczyłbym na napełniacze ... tak od razu...
|