Czesc. Widze, ze czesc ludzi w ogole nie chca Ci powiedziec co tak naprawde dolega twojej nagrywarce. Otoz ja mialem ten sam problem (jesli chodzi o pierdzenie nagrywarki). U mnie LG dzialal spoko do czasu kiedy minela gwarancja o 14 dzi ... no myslalem, ze mnie chu... strzeli. Dzwonilem do serwisu do w-wy i pisalem maila jak mniej/wiecej wyglada problem to nic sie nie dowiedzialem i postanowilem sprawdzic sam. Rozlozylem nagryware i co sie okazalo. Puruchomieniu kompa jest "pierdzenie" po wlazeniu plyty to samo i podczas pracy z plyta (czytanie/nagrywanie) identycznie. Okazalo sie, ze to jest wina silniczka. Kiedy startuje wydaje ten przykry dzwiek. NIestety nic sie nie da z tym zrobic i od tamtej pory nagrywarka nie nagrywa. Kupilem sobie nowa a te LG uzywam jako CD-ROM.
Na twoim miejscu poczytalbym ten FAQ a jak nie to poszed do serwisu niech sie przysluchaja tej nagrywarce.