Cytat:
Miclosz (22-10-2001 23:40):
[...] po zaniesieniu do punktu serwisowego po tygodniu od zgloszenie i zostawienia sprzetu dostalem nowy CD LGx52 - to za pierwszym razem - za drugim bylo podobnie z tym ze otrzymalem znow nowy CD LGx52 ale prawdopodobnie z nagranym biosem x48 (bo tak mi sie teraz zglasza w SiSoft Sandra 2001;
[...]
|
Witaj!
Po pierwsze: czas przebywania sprzętu w naprawie
dolicza się do okresu trwania gwarancji - i to nie zależy od serwisu, bo jest to określone prawnie.
Po drugie: jeżeli sprzęt podlega
wymianie na nowy wskutek stwierdzenia istotnej wady niemożliwej do usunięcia lub też 3-krotnej nieskutecznej naprawy tej samej usterki to gwarancja biegnie od nowa! tzn. niezależnie od tego, czy dostałeś nową kartę gwar. czy nie - masz gwarancję od nowa na podstawie starej. Dopilnuj tylko, aby przy wpisie "wymieniono na nowy" była adnotacja z jego numerem seryjnym, bo inaczej tego nie wyegzekwujesz.
Po trzecie: jeżeli mam zgadywać, to dostałeś nie czytnik 52x z BIOS'em z 48x tylko 48x w obudowie z 52x. Zdarza się, że to robią, bo mało kto sprawdza co ma w środku, wystarczą napisy na obudowie. W tym przypadku jednak powinieneś protestować bo 52x czyta subkody, a 48x nie. Zresztą - 52x w ogóle był lepszy od 48x (i to nie jest ta sama elektronika - co potwierdza moją tezę, iż nie masz zamienionego BIOS'a).
Mam nadzieję, że Ci pomogłem.
Pozdro.6